Keittiömestari Matin lanttu- ja porkkanalaatikko

 Vuodesta 2002 saakka Rauhalan joululaatikot on tehty samalla reseptillä, kotimaisita raaka-aineista ja laatikoita on tarjoiltu niin pikkujouluissa, joululounaalla kun kodeissakin. Laatikot on gluteenittomia ja laktoosittomia. Yhdestä annoksesta riittää noin 8-10 hlö:lle. Molempien laatikoiden ohje alimpana. 
 
Katso myös Matin joulukinkkuresepti!
 
Lanttulaatikko
1 kg lanttua
2 dl laktoositon kuohukermaa
1 dl siirappia
1-2 tl suolaa
2 kpl kananmunaa
 
 
Porkkanalaatikko
1 kg porkkanaa
2 dl laktoositon kermaa
½  dl siirappia tai fariinisokeria
1-2 tl suolaa
2 tl jauhettua kanelia
1 tl muskottia
Hyppysellinen jauhettua neilikkaa
2 kpl kananmunaa
 
1. Keitä lantut ja soseuta
2. Lisää kerma, mausteet, sekoita ja maista, lisää tarvittaessa jotain lisää
3. Lisää munat ja sekoita
4. Laita massaa voideltuun vuokaa, vedä ”uria” pintaan koristeeksi
5. Paista 175-asteessa kunnes pinta ruskistuu ja massa jähmettynyt
6. Nauti kuumana!
– Matti Sotaniemi, Rauhalan keittiömestari